CIF 2016 představí iniciativu Pás a Stezka jako efektivní platformu spolupráce zemí 16+1

CIF 2016 představí iniciativu Pás a Stezka jako efektivní platformu spolupráce zemí 16+1

Iniciativu nové Hedvábné stezky 21. století – One Belt, One Road /Iniciativa Pás a Stezka/ jako efektivní platformu pro rozvoj spolupráce šestnácti zemí střední a východní Evropy (SVE) a Číny představí již sedmý ročník tradičního setkání podnikatelských a obchodních delegací China Investment Forum 2016. Uskuteční se ve dnech 14. – 16. listopadu 2016 v Praze.

 

Dějištěm jednoho z neprestižnějších diplomaticko-ekonomických setkání v rámci v mnoha směrech rozvíjející se a stále intenzívnější spolupráce šestnácti zemí SVE a Číny se stanou Španělský sál a Rudolfova galerie Pražského hradu. Již sedmého fóra se zúčastní desítky hostů jak z šestnácti zemí SVE, tak z Číny. Očekávány jsou například podnikatelské delegace z čínských měst a provincií, mezi něž patří například Peking, Šanghaj, Tianjin, Zhejiang, Jiangsu, Hebei, Hubei či Hainan.

Téma letošního CIF, které si během let získalo široké mezinárodní renomé a stalo se efektivním nástrojem pro setkávání na vrcholné úrovni pro navazování nových kontaktů, projektů vzájemné spolupráce a obchodních příležitostí, se koná v souladu se směrnicí „Suzhou Guidelines o spolupráci mezi Čínou a zeměmi střední a východní Evropy“, která byla přijata předsedy vlád zemí SVE a Číny v Suzhou v listopadu 2015.

Organizátory akce je opět Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce a China Economic Cooperation Center (CECC).