Automobilka ŠKODA AUTO se stala členem naší Komory

Automobilka ŠKODA AUTO se stala členem naší Komory

Společnost ŠKODA AUTO a. s., jedna z nejstarších automobilek na světě, se dnem 8. října 2012 stala členem Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce.

 

skoda_01Při této příležitosti přijal 10. října 2012 v Mladé Boleslavi delegaci Komory vedenou jejím prezidentem Janem Kohoutem předseda představenstva ŠKODA AUTO a. s. pan Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

Zástupci vedení automobilky představili představitelům Komory strategii výroby a prodeje automobilů značky Škoda na čínském trhu. Obě strany také diskutovaly o možnosti vzájemné spolupráce s cílem propagovat automobilku a její vozy jak v České republice, tak v Číně. Při příležitosti přijetí společnosti ŠKODA AUTO a. s. za člena Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce podepsaly obě strany Memorandum o porozumění. Součástí návštěvy mladoboleslavské automobilky byla také prohlídka výrobního závodu a muzea automobilů Škoda.

 

[g-slider gid="4090" width="100%" height="60%" random="0" watermark="0"]

 

skoda_10ŠKODA AUTO má výrobní závody nejen v České a Slovenské republice, v Rusku, na Ukrajině, v Kazachstánu či v Indii, ale vyrábí a úspěšně prodává své automobily již více než pět let na stále rostoucím čínském trhu. Čína je největším trhem značky ŠKODA, čínský podíl na celosvětovém odbytu značky činí zhruba 25 procent. V současné době působí v Číně kolem čtyř set prodejců značky, jejich počet se má ve střednědobém horizontu zvýšit na více než 600.

Od zahájení aktivit v Číně v roce 2007 sází česká automobilka na úzkou spolupráci se společností Shanghai Volkswagen (SVW). Za pouhých pět let dodala ŠKODA společně s SVW zákazníkům přibližně 750 000 vozů. Modely značky ŠKODA jsou u čínských zákazníků velice úspěšné, Fabia, Octavia a Superb získávají pravidelně nejvyšší ocenění.

 

Zdroj: ŠKODA AUTO, a. s.